JoM FRIENDZzz

Sunday, November 8, 2009

"kisah bus bg aku"


salam..hyew sajew nk update blg niew sbenarnya..

dlm sibuk2 stdy week(pew, poyo gilew padahal x la stdy mana pon),td ptg ak belek2 sbuah mjlh iaitu dara..keluaran bilew pon ak x sedar..tapi apa yg ak nk share ngan kowg ialah cerita ttg bus...

nampak mcm cerita bdoh jew..tapi ada nilai ada sebab ak terbaca artical to..
apa yg ak suka ttg artical to, nie la sbb nyew....

"ada seorang minah niew share cita cinta dia kat mjlh to then mamat yg tulis artical to reply..dia kata menangis n perempuan x ley nk dipasahkan kononnya as aur n tebing la...hahahha..wlpn geli tp ak setuju ngan pendpt dia..perempuan nie mb x jumpa ngan lelaki yg dia suka n lelaki to pon suka kt dia...so mamat nie istilah kan cerita cinta as naik bus..bus umpama lelaki..dia mintk gurlz yg x jumpa ngan psngn nyew jgn bersediy..coz bus yg anda nntikan masih dalam perjalanan..bus yang anda tgg itu bnyk ranjau nk dilalui tp ia pasti akan sampai ke destinasinya iaitu anda akan temui suatu hari nanti...cuma take time jew..but bersabar la sikit jgn gopoh...ingt to!!!!sebab kata mamat yg tulis artical niew, Allah telah menjanjikan setiap perempuan yang dijadikan diatas dunia ini, pasti mempunyai psgnnyew iaitu lelaki yg sepadan dengan nya..."

so lepas baca artical to ak heppy sgt..aku jugak sedar..bus yg akan aku naiki suatu hari nanti belum tiba waktunya dia tiba ke destinasi...so aku kena sabar tgg dia...

utk kengkawan yg sama ngan aku..so ambik la point dr citew ak niew utk ubati kesedihan kowg taw...

hahahahha
tapi bagus gilew la mamat to main ngan ayat..sampai aku suka istilah"bus ak belum sampai"...

hahahahah
to jew ak nk share...
=)

7 comments on ""kisah bus bg aku""

baby bambam collection on November 8, 2009 at 9:19 PM said...

entry nie dtujukn buat sape mast? huuhuu..

aliDanyal on November 10, 2009 at 10:39 AM said...

Firman Allah SWT yang lebih kurang maksudnya:

“Dan di antara tanda-tanda (kebesaran)-Nya ialah Dia menciptakan pasangan-pasangan untukmu dari jenismu sendiri, agar kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan Dia menjadikan di antaramu rasa kasih dan sayang. Sungguh, pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi orang-orang yang mengetahui.”
(Surah Ar-Ruum, ayat ke-21)

fizzy on November 11, 2009 at 6:42 PM said...

bas aku pun xsmp2 lg ni mas....dh boring aku tgu sensorg ni...
ali jom teman aku tgu bas....hehehe..

Ahmad Zulfadhli Zulkefli on November 20, 2009 at 9:04 PM said...

mas, how's ur study.. lame xdengar cite.. =)

Hasdiana Binti Mohamaddiah on November 21, 2009 at 3:11 AM said...

hye...blog-walking n jumpa blog ko..further study kat utem ye skang.. how's ur exam?? ada mase come visit my blog at http://hasdiana-mdd.blogspot.com

Cik Buya on November 23, 2009 at 10:46 AM said...

owh patut la aku baca kat status fb ko bas lom sampai2 lagi.. aku igt kan bas nak balik kampung ler.. alahai.. sabo le mas. akan tiba masanya nanti.. sure sabar.. cam aku dulu pun cam ko gak.. last2 jumpa yang paling bertuah dalam hidup aku, banyak bimbing aku n so far.. so sabar la.. takkan lari gunung dikejar ok. :)

Frolic_qma on December 8, 2009 at 7:23 PM said...

ermm...
kte kena byk bersabar~...
aku pown msh menggu bus...utk ke destinasi~...

 

TiRo PageS © 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | Images by Tadpole's Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men